Брандът MONI PETROV в днешно време.

Брандът MONI PETROV е моделиран и създаден от квалифицирани специалисти, работещи с внимание към всеки детайл. Инвестира много време, отдаденост и любов в целия процес, за да произвежда възможно най-добрия продукт, отговарящ на стила и виждането Moni Petrov. Предимство е собственото конструкторско студио за създаване на кройки. Това дава гъвкавост и бързина при производството на изделията.

ИНВЕСТИЦИЯ В КАЧЕСТВО, ПОДДЪРЖАЙКИ РАЗУМНИ ЦЕНИ.

Moni Petrov работи с проверени и надеждни доставчици на качествени платове и материали от цял свят, залагайки на разумни надценки. Целта на бранда е да предлага актуална мода от високо качество на разумни цени.

БУТИКОВО УСЕЩАНЕ.

Брандът произвежда лимитирани серии без свръхпроизводство. По този начин гарантира на клиентите си бутиковото усещане, различно от масовата конфекция при бързата мода.

ОТГОВОРНИ И УСТОЙЧИВИ В БЪДЕЩЕТО

Продължаваме да следваме основните си принципи да бъдем креативни, отговорни и устойчиви в практиките си. Всичко, което правим, е в смисълът на нашият девиз:

КАЧЕСТВОТО ВИНАГИ Е НА МОДА

 

 

Предисторията

 

Модна къща Мони Петров – От малкия цех до националните пазари

Тъй като вече сме ви потопили в дебрите на нашия сайт, запознали сте се с нашите продукти, се чувстваме длъжни да ви разкажем малко повече за създателя на бранда Мони Петров – човекът, който от малък създава успешни модни артикули и се придвижи с уверена стъпка от малкия цех до големите национални и международни пазари.

Как започва всичко?

Идеята за старт с шивачеството се ражда, когато Мони е едва на 13 години. Занимавайки се с танци Break Dance, обикаля и търси шивачи в онова време, които да могат да реализират неговите идеи за модерни и шикозни широки панталони. След поредно разочарование от получена поръчка, проявява творчество и ъпдейтва и коригира модел на панталон (добавя му бродерии с контрастни конци на джобовете, прикача обърнат маншет на подгъва с декорация, добавя цветни копчета) След тези подобрения, панталонът придобива супер фешън визия. Показвайки се в младежките среди, Мони усеща погледи и признание за добре свършена работа и всъщност това е искрата, която го провокира да тръгне по този път – пътят на модата.

Той търси начин да продължи с това, което обича. Неговата страст към модата се проявява първо в производство на панталони. Сложните кройки го мотивират да започне да търси информация за създаване на всякакъв вид дрехи. Модата придобива ново измерение. Цветовете, контрастите и сложните кройки навлизат в българската мода, повлияни от чуждестранни филми и списания.

През 1988 г. Мони стартира със спортната линия главно от памучни облекла (панталони, ризи, тениски, блузи и якета). Тя е ориентирана към младежите и вече е факт, а лансираните фешън модели запалват все повече нови клиенти. Неговата визия за кройка, стил и цветове се оказват мощен потенциал и предимство за бъдещото му развитие. Вдъхновява се от стила на модни дизайнери като Versace, Gianfranco Ferré, Армани, от брандове като Diesel, Replay, Levi`s, Mustang, Wrangler и други.

Мони Петров непрекъснато следи тенденциите и търси информация. Намирането на различни и модерни платове през 90-те години в България е сложно. Мони създава контакти в Италия и Турция, от където започва да внася актуални за времето материали. Подготвя ревюта с манекени и набира огромен брой потенциални клиенти.

Историята на модния бранд Мони Петров учи всеки един от нас никога да не се отказваме от мечтите си, колкото и невъзможни да ни се струват в началото. Разковничето е в усиления труд, упоритост, всеотдайност и качествена работа.

Мони завършва дизайн през 1996 г. в град София и работи като моделиер за известни български фирми като “Егоист” и “Данима”.

Регистрира търговска марка “Moni Petrov” в патентното ведомство на РБългария и започва да налага своят бранд. 

През 2000 г. отваря първия си фирмен магазин, чрез който лансира добре своята марка. През 2002 г. отваря вторият си фирмен магазин и разширява производството с цел задоволяване потребностите на вътрешния пазар. Започва партньотство с различни мултибранд мгазини от цялата страна, в които се предлагат дрехи “Moni Petrov”. Основен акцент са облеклата от деним и памук. 

Scroll to Top